Samir Šarić novi predsjednik Sportskog Saveza Kantona Sarajevo

Samir-saric predsjednik

Predstavnici Sportskog saveza Kantona Sarajevo održali su skupštinu na kojoj je Samir Šarić, predstavnik taekwondoa, jednoglasno izabran za novog predsjednika upravnog odbora.

Šarić je jedan od najzaslužnijih za razvoj taekwondo sporta u našoj državi koji u posljednjih nekoliko godina bilježi kontinuirani rast.

“Zahvalan sam kolegama iz drugih sportova na mom izboru, ali mislim da samo zajedničkim snagama možemo učiniti sport boljim u Kantonu Sarajevo. Našem sportu je potrebna generalna reforma, a to možemo učiniti prvenstveno promjenama na lokalnim nivoima”, istakao je Šarić.

Osim njega na funkcije su izabrani prof.dr Branislav Crnogorac kao prvi potpredsjednik,  Anes Alić kao drugi potpredsjednik, te članovi UO Sportskog saveza Kantona Sarajevo Denis Muhović, Senad Mehičević.

Osim njih izabrana je i predsjednica Predsjednik Skupštine Sportskog saveza Arijana Jaha, te potpredsjednici Namik Omerović i Milan Maksimović.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf