Košarkaši Sparsa bolji od Proma, pobjednika odlučila sjajna treća dionica domaćeg tima

SONY DSC

Košarkaši Sparsa upisali su sigurnu pobjedu u meču 9. kola Prvenstva BiH, a oni su na domaćem parketu savladali Promo iz Donjeg Vakufa rezultatom 81:72.

Gosti su bolje otvorili susret i uvodnim minutama susreta imali prednosti prednost od 6:1, no Spars vrlo brzo dolazi do izjednačenja, a kasnije i preokreta. Prvu četvrtinu završava u svoju korist rezultatom 22:18.

U nastavku susreta Promo dolazi dva puta do izjednačenja sredinom druge dionice, da bi do kraja poluvremena vidjeli rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, da bi Spars preko Imrana Polutka u posljednjim sekundama poluvremena došao u vodstvo i rezultat poluvremena 41:39.

Spars je dobro otvorio drugo poluvrijeme i već u trećem period stekao je prednost od 15 poena (66:51). Posljednju dionicu košarkaši sarajevskog kluba odigrali su rutinski, nisu dopustili da se protivnik rezultatski približi i tako upisali šestu pobjedu u Prvenstvu BiH.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Imran Polutak sa 16 poena, Aleksa Gatarić je ubacio 13 poena, a Arijan Lakić 11 poena.

U ekipi Proma Dylan Carl sa 14 poena, te po 13 poena dodali su Anthony Adger i Aleksandar Ilić.

Rezultat po četvrtinama:

Spars – Promo 81:72 (24:18, 17:21, 25:12, 15:21)

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf