Predstavnici FK Sarajevo uručili zahvalnicu ministru Avdiću

Ministar Avdić

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo posjetili su danas Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. Tokom susreta s ministrom Samirom Avdićem razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje FK Sarajevo, kao i budućim zajedničkim projektima, koje će klub i Ministarstvo realizirati.

Delegacija bordo-bijelog kluba istakla je da je dosadašnja saradnja bila veoma kvalitetna. Kako je zaključeno, proaktivnost Ministarstva, česta komunikacija i posjete ministra domaćim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, pokazuju odličan poslovni i prijateljski odnos s njima, ali i sa ženskim fudbalskim klubom SFK 2000.

Ovom prilikom, predstavnici FK Sarajevo ministru Avdiću uručili su zahvalnicu.

Ministar Avdić je nakon sastanka kazao da je bilo govora o radu kluba, prvom dijelu sezone, kao i o projektima koje nova uprava ovoga kluba ima namjeru da realizira.

“Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, obzirom da su fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar jedni od onih koje sufinansira Ministarstvo. Podrška sigurno neće izostati, a iskreno vjerujemo i da će sportski rezultati biti na višem i boljem nivou”, naveo je ministar Avdić.

Na sastanku je zaključeno da će svi zajedno nastojati stvarati nove, sportske vrijednosti u gradu i kantonu.

“Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Avdiću na podršci u ovoj godini. Saradnja koju imamo važna je za klub, posebno kada uzmemo u obzir da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo jedna od rijetkih institucija koja je čvrsto bila uz FK Sarajevo. Uzimajući u obzir sve poteškoće s kojima se klub suočio, a naročito za vrijeme globalne pandemije, možemo reći da je podrška Ministarstva bila veoma značajna za poslovanje kluba”, kazao je Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf