Mirza Delibašić Kinđe kandidat za Kuću slavnih NBA lige

mirza-delibasic

Najbolji bosanskohercegovački sportista u historiji Mirza Delibašić Kinđe jedan je od kandidata za ulazak u Kuću slavnih NBA lige, objavljeno je na zvaničnoj stranici najjače košarkaške lige na svijetu.

Pokojni Kinđe se nalazi među 16 kandidata u kategoriji internacionalcima. Pored legende KK Bosna i prvog selektora naše reprezentacije, sa prostora bivše Jugoslavije među kandidatima su i Dušan Ivković, Radivoj Korać, Đuzepe Đerđa i Ranko Žeravica.

Imena odabranih za ulazak u Kuću slavnih će biti poznata 18. februara tokom Ol-star vikenda koji se održava u Klivlendui, a svečana ceremonija će biti obavljena 9. i 10. septembra u Springfildu.

Podsjećamo, Mirza Delibašić je član Kuće slavnih FIBA-e od 2007. godine.

 

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf