Proglašeni najuspješniji atletičari, atletičarke i treneri Kantona Sarajevo za 2021. godinu

Atletika Vijesti

U Centru za kulturu i edukaciju u okviru Centra “Safet Zajko” održana je svečanost dodjele priznanja najuspješnijim atletičarima, atletičarkama i atletskim trenerima Kantona Sarajevo za 2021. godinu.Organizator manifestacije bio je Atletski savez Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom, gospodinom Samirom Avdićem. Na prvoj svečanosti koju organizuje Atletski savez Kantona Sarajevo ovim povodom, proglašeni su najuspješniji u konkurenciji juniora i seniora.

Najuspješnija juniorka je Maša Garić, članica AK Novi Grad, dok je u konkurenciji juniora to priznanje pripalo Adiju Čizmi, članu AK Sarajevo.

Priznanje za najuspješniju seniorku pripalo je Almi Hrnjić, članici AK Novi Grad dok je njenom klupskom kolegi Kemalu Mešiću pripalo priznanje za najuspješnijeg seniora. Najuspješnija atletska trenerica u 2021.godini je Vahida Kozić iz AK Sarajevo.

Na ceremoniji proglašenja dodijeljene su i zahvalnice atletskim radnicima koji su godinama stvarali i razvijali atletiku u Kantonu Sarajevo kao i pojedincima i organizacijama koji su podržavali i podržavaju Atletski savez Kantona Sarajevo.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Sportski savez Kantona Sarajevo na novoj adresi

Sportski savez Kantona Sarajevo obavještava sportsku javnost i učesnike sportskog sistema Kantona Sarajevo da su nove prostorije saveza u Privrednom gradu Skenderija, adresa Terezija bb.

Radno vrijeme saveza je radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vivicitta 2022 održana u Sarajevu, trčalo nekoliko stotina učesnika

Utrka Vivicitta, koja koristi trčanje kao alat za promociju humanih prava i vrijednosti, održana je jutros u Sarajevu nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije. Utrku je zvanično otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je učesnicima poželio puno sreće uz poruke mira, kako i glasi ovogodišnji slogan utrke.

Najbolji rezultat u zvaničnoj utrci ostvario je Samir Halilović, drugo mjesto zauzeo je Alen Memić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Pajević. Kod žena najbrža je bila Alma Hrnjić, drugoplasirana je bila Amela Trožić, a treće mjesto je zauzela Irma Kristić.

Trkači su bili podijeljeni u šest kategorija, a osim navedenih takmičara, trčali su učenici osnovnih i srednjih škola, fakulteta, rekreativci i veterani.

U kategoriji osnovnih škola prva tri mjesta kod dječaka osvojili su Hanan Katana, Dogoja Ahmed i Sergej Vražalica. Najbrža djevojčica bila je Nadža Bejdić, drugoplasirana je bila Laura Kujačić, a treće mjesto osvojila je Ema Hodžić.

Adnan Efendić osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Dino Halilović bio je drugi, dok je trećeplasirani bio Harun Delalić. Kod djevojaka u kategoriji srednjih škola Meldina Osmanović je zauzela prvo mjesto, dok su Nejra Sipović i Hana Hajdarpašić osvojile drugo i treće mjesto.

Studenti fakulteta sporta i tjelesnog odgoja osvojili su prva tri mjesta u kategoriji muškaraca, a to su Adi Čizmo, Ismar Merdžić i Nedim Lepenica. Kod djevojaka najbrža je bila Emina Begić sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kod veterana najbolji rezultat ostvario je Esad Lizde, drugi je bio Haso Hubijar, dok je Kukuruzović Hazim zauzeo treće mjesto. Najbrža veteranka bila je Bojana Đurđević.

Na utrci je učestvovalo nekoliko stotina takmičara, a nagrade najboljima dijelili su ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Samir Šarić, i predstavnici sponzora.