Proglašeni najuspješniji atletičari, atletičarke i treneri Kantona Sarajevo za 2021. godinu

Atletika Vijesti

U Centru za kulturu i edukaciju u okviru Centra “Safet Zajko” održana je svečanost dodjele priznanja najuspješnijim atletičarima, atletičarkama i atletskim trenerima Kantona Sarajevo za 2021. godinu.Organizator manifestacije bio je Atletski savez Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom, gospodinom Samirom Avdićem. Na prvoj svečanosti koju organizuje Atletski savez Kantona Sarajevo ovim povodom, proglašeni su najuspješniji u konkurenciji juniora i seniora.

Najuspješnija juniorka je Maša Garić, članica AK Novi Grad, dok je u konkurenciji juniora to priznanje pripalo Adiju Čizmi, članu AK Sarajevo.

Priznanje za najuspješniju seniorku pripalo je Almi Hrnjić, članici AK Novi Grad dok je njenom klupskom kolegi Kemalu Mešiću pripalo priznanje za najuspješnijeg seniora. Najuspješnija atletska trenerica u 2021.godini je Vahida Kozić iz AK Sarajevo.

Na ceremoniji proglašenja dodijeljene su i zahvalnice atletskim radnicima koji su godinama stvarali i razvijali atletiku u Kantonu Sarajevo kao i pojedincima i organizacijama koji su podržavali i podržavaju Atletski savez Kantona Sarajevo.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf