Iman Avdić nastupom na 200 metara mješovito završila učešće na Svjetskom prvenstvu

Iman Avdić

 

Mlada bosanskohercegovačka plivačica Iman Avdić je nastupom u utrci na 200 metara mješovitim stilom završila učešće na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju.
Avdić, koja je nedavno napunila 14 godina, je u jutrošnjim kvalifikacijama zauzela 29. mjesto, što je uspjeh kada se zna da je bila najmlađa takmičarka.

Avdić može biti zadovoljna nastupima u Abu Dhabiju. Podsjetimo, ona je jedina od naših predstavnika ispunila četiri norme, no odlučila je ne nastupiti u disciplini 200 metara slobodnim stilom kako bi se fokusirala na utrku 400 metara mješovito, koja je bila održana istog dana.

Ispostavilo se da je donijela ispravnu odluku s obzirom na to da je osvojila 27. mjesto.

Ona je također plivala i 400 metara slobodnim stilom, gdje je zauzela 34. poziciju.

U narednoj godini Iman očekuju evropska prvenstva za seniore i juniore te Svjetsko prvenstvo za juniore, a ona i njen trener i otac Evelin su istakli kako najbolje rezultate očekuju na Evropskom olimpijskom festivalu (EYOF), koji će biti održan u Slovačkoj krajem jula iduće godine.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf