Sjajna bh. plivačica Iman Avdić sumirala 2021. godinu: Definitivno ću opravdati vašu podršku

Iman Avdić i Ministar Avdić

Na Olimpijskom bazenu u Sarajevu održana je konferencija za medije na kojoj su 2021. godinu sumirali bh. plivačica Iman Avdić i njen trener, ujedno i otac Evelin, a oni su zajedno poslali poruku da je prethodna godina bila “godina plivanja” u našoj državi.

Na ovom prvenstvu Iman je osvojila: 34. mjesto u disciplini 400 slobodno; 27. mjesto u 400 metara mješovito 27; 29. mjesto u 200 metara mješovito. Sa 14 godina bila je najmlađa učesnica sa ispunjene 4 A norme za Svjetsko prvenstvo.

Prvi se medijima obratio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je, kao čovjek iz vlasti, zaista jedan od najzaslužnijih za promociju vodenih sportova generalno, ali i za pomoć koju su naši plivači u prethodnoj godini dobili.

“Godina je na izmaku, a kao što znate, Ministarstvo kulture i sporta KS uradilo je poprilično dobar posao, prije svega u oblasti sporta s obzirom na to da sada možemo konkretizovati te teme. Ja sam u na Olimpijskom bazenu Otoka bio, otvorio sam neka takmičenja, a sada koristim ovu mogućnost da se zahvalim treneru Elevinu Avdiću i Iman, kojima od srca čestitam na postignutim rezultatima. Jasno, uzimamo u obzir to da je ova godina, kao i prethodna, bila izuzetno teška zbog pandemije koronavirusa”, rekao je Samir Avdić i nastavio:

“Kada jedna 14-godišnjakinja ispliva četiri A norme, mislim da to govori kako ima izuzetno svijetlu budućnost. Podrška institucija u vrhunskom sportu je jako važna i siguran sam da ćemo i u budućnosti podržavati naše sportiste. Učinit ćemo sve da vodene sportove i trenažno-takmičarski proces ispoštujemo i naredne godine.”

Nakon toga riječ je dobila 14-godišnja Iman koja je istakla da je vrlo zadovoljna rezultatima u prošloj godini.

“Želim prvobitno da se zahvalim svima na podršci i da kažem kako ću definitivno opravdati tu podršku te se truditi da kroz rad budem još bolja u budućnosti”, istakla je Iman i dodala:

“Zadovoljna sam rezultatima na Svjetskom prvenstvu u plivanju i to je bilo jedno zaista nevjerovatno iskustvo. Uvijek može bolje, naravno, nisam bila ni dovoljno odmorna jer sam mjesec dana prije takmičenja isplivala norme, ali znam da će u budućnosti rezultati biti još bolji.”

Za kraj, Evelin Avdić je poručio da je bilo izuzetno teško pregurati 2021. godinu, ali da su to na kraju uspjeli i s tim u vezi zahvalio se ministru Samiru Avdiću.

“Prije svega da se zahvalim ministru Samiru Avdiću koji je ne samo ovaj put, već i ranije mnogo puta dolazio na bazen i davao nam podršku svojim prisustvom i načinom na koji su on i njegovo ministarstvo kao institucija pomogli razvoju plivačkog sporta u BiH. Bez njih bi vrlo teško bilo pregurati ovu godinu koja je bila izazovna i jako turbulentna, a ja ću je nazvati godinom plivanja u BiH”, rekao je Elevin i dodao:

“Prvi put smo imali isplivane norme za odlazak na Olimpijske igre, a poslije toga je kao šlag na tortu došla medalja sa Svjetskog prvenstva. Pored toga, uspjeli smo osvojiti i tri medalje na Mediteranskom prvenstvu i tri na Centralnoevropskom juniorskom prvenstvu, zbog čega svakako moramo biti zadovoljni.”

Nakon što završi Državno prvenstvo u plivanju, Iman će baš kao i Lana Pudar otići na zasluženi odmor nakon izuzetno duge, ali vrlo uspješne 2021. godine. U narednoj, nema sumnje, dolaze još bolji rezultati.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf