Judo klub Bosna je 28 godina zaredom najbolji klub u Bosni i Hercegovini

Bosna JK

 

Proteklog vikenda u Bijeljini je održano džudo prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke.
Judo klub Bosna, koji je dugo godina najbolji klub u našoj državi je ponovno osigurao seniorsku ekipnu titulu sa 8 zlatnih,
tri srebrene i jednom brončanom medaljom.

U ženskoj konkurenciji zlata su osvojile:
Mila Petrović do 52 kg
Anđela Samardžić do 57kg
Aleksandra Samardžić do 70kg
U muškoj konkurenciji zlata su osvojili:
Ahmed Mulalić do 60kg
Kerim Hasić do 90 kg
Toni Miletić do 100kg
Srebro je osvojio Husein Gegić -73kg
Brozane medalje osvojili su
Hadis Jerlagić do 100kg
Edin Malagić +100kg
U OPEN konkurenciji za musškarce zlato je osvojio Toni Miletić, srebro Edin Malagić, a bronze Sanjin Ibragić i Hadis Jerlagić.
U OPEN konkurenciji za zene zlato je osvojila Ajna Borančić, a srebro Dragana Paunić.
Pod rukovodstvom trenera Branislava Crnogorca ova sjajna ekipa je opravdala ulogu favorita na najznačajnijem takmičenju u državi.

Čestitke prof.dr Branislavu Crnogorcu i svim osvajačima medalja želi ekipa Sportskog saveza Kantona Sarajevo.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Sportski savez Kantona Sarajevo na novoj adresi

Sportski savez Kantona Sarajevo obavještava sportsku javnost i učesnike sportskog sistema Kantona Sarajevo da su nove prostorije saveza u Privrednom gradu Skenderija, adresa Terezija bb.

Radno vrijeme saveza je radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vivicitta 2022 održana u Sarajevu, trčalo nekoliko stotina učesnika

Utrka Vivicitta, koja koristi trčanje kao alat za promociju humanih prava i vrijednosti, održana je jutros u Sarajevu nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije. Utrku je zvanično otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je učesnicima poželio puno sreće uz poruke mira, kako i glasi ovogodišnji slogan utrke.

Najbolji rezultat u zvaničnoj utrci ostvario je Samir Halilović, drugo mjesto zauzeo je Alen Memić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Pajević. Kod žena najbrža je bila Alma Hrnjić, drugoplasirana je bila Amela Trožić, a treće mjesto je zauzela Irma Kristić.

Trkači su bili podijeljeni u šest kategorija, a osim navedenih takmičara, trčali su učenici osnovnih i srednjih škola, fakulteta, rekreativci i veterani.

U kategoriji osnovnih škola prva tri mjesta kod dječaka osvojili su Hanan Katana, Dogoja Ahmed i Sergej Vražalica. Najbrža djevojčica bila je Nadža Bejdić, drugoplasirana je bila Laura Kujačić, a treće mjesto osvojila je Ema Hodžić.

Adnan Efendić osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Dino Halilović bio je drugi, dok je trećeplasirani bio Harun Delalić. Kod djevojaka u kategoriji srednjih škola Meldina Osmanović je zauzela prvo mjesto, dok su Nejra Sipović i Hana Hajdarpašić osvojile drugo i treće mjesto.

Studenti fakulteta sporta i tjelesnog odgoja osvojili su prva tri mjesta u kategoriji muškaraca, a to su Adi Čizmo, Ismar Merdžić i Nedim Lepenica. Kod djevojaka najbrža je bila Emina Begić sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kod veterana najbolji rezultat ostvario je Esad Lizde, drugi je bio Haso Hubijar, dok je Kukuruzović Hazim zauzeo treće mjesto. Najbrža veteranka bila je Bojana Đurđević.

Na utrci je učestvovalo nekoliko stotina takmičara, a nagrade najboljima dijelili su ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Samir Šarić, i predstavnici sponzora.