Tanović i Dorn druge nakon prve etape na Svjetskom kupu

lejla tanović

Najbolja bh. biciklistkinja, Lejla Tanović, i njena timska partnerica Stefani Dorn (Stefanie Dohrn) zauzele su drugo mjesto na prvoj od ukupno šest etapa na Svjetskom kupu u Španiji “Andalucia Bike Race”, prenosi Fena.

Borba za drugo mjesto je bila izuzetno uzbudljiva s obzirom na to da su Tanović i Dorn nakon tri sata i 44 minute utrkivanja stekle prednost od samo 11 sekundi ispred trećeplasiranih Žanin Šnajder (Janine Schneider) i Irine Lucelšvab (Luetzelschwab).
Veoma težak prvi dan utrkrivanja s obzirom da smo na početku zauzimale 4. mjesto sa zaostatkom većim od dvije minute u odnosu na drugoplasirane takmičarke.

Borba za drugo mjesto trajala je do samog cilja te smo timskom vožnjom uspjele zauzeti drugo mjesto sa prednošću od 11 sekundi.

– Stefani i ja smo zadovoljne sa onim što smo pokazale danas ali ostaje još pet dana utrkivanja ispred nas tako da je sada najbitniji oporavak i priprema za sutrašnju etapu, rekla je Tanović.

Danas je na rasporedu druga etapa “Andalucia Bike Race” u dužini od 65 kilometara i 2.300 metara visinskog uspona.

 

Ekipa Sportskog saveza Kantona Sarajevo čestita Lejli na ostavrenom rezultatu i želi joj puno sreće i uspjeha u narednim utkama Svjetskog kupa.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Sportski savez Kantona Sarajevo na novoj adresi

Sportski savez Kantona Sarajevo obavještava sportsku javnost i učesnike sportskog sistema Kantona Sarajevo da su nove prostorije saveza u Privrednom gradu Skenderija, adresa Terezija bb.

Radno vrijeme saveza je radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vivicitta 2022 održana u Sarajevu, trčalo nekoliko stotina učesnika

Utrka Vivicitta, koja koristi trčanje kao alat za promociju humanih prava i vrijednosti, održana je jutros u Sarajevu nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije. Utrku je zvanično otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je učesnicima poželio puno sreće uz poruke mira, kako i glasi ovogodišnji slogan utrke.

Najbolji rezultat u zvaničnoj utrci ostvario je Samir Halilović, drugo mjesto zauzeo je Alen Memić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Pajević. Kod žena najbrža je bila Alma Hrnjić, drugoplasirana je bila Amela Trožić, a treće mjesto je zauzela Irma Kristić.

Trkači su bili podijeljeni u šest kategorija, a osim navedenih takmičara, trčali su učenici osnovnih i srednjih škola, fakulteta, rekreativci i veterani.

U kategoriji osnovnih škola prva tri mjesta kod dječaka osvojili su Hanan Katana, Dogoja Ahmed i Sergej Vražalica. Najbrža djevojčica bila je Nadža Bejdić, drugoplasirana je bila Laura Kujačić, a treće mjesto osvojila je Ema Hodžić.

Adnan Efendić osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Dino Halilović bio je drugi, dok je trećeplasirani bio Harun Delalić. Kod djevojaka u kategoriji srednjih škola Meldina Osmanović je zauzela prvo mjesto, dok su Nejra Sipović i Hana Hajdarpašić osvojile drugo i treće mjesto.

Studenti fakulteta sporta i tjelesnog odgoja osvojili su prva tri mjesta u kategoriji muškaraca, a to su Adi Čizmo, Ismar Merdžić i Nedim Lepenica. Kod djevojaka najbrža je bila Emina Begić sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kod veterana najbolji rezultat ostvario je Esad Lizde, drugi je bio Haso Hubijar, dok je Kukuruzović Hazim zauzeo treće mjesto. Najbrža veteranka bila je Bojana Đurđević.

Na utrci je učestvovalo nekoliko stotina takmičara, a nagrade najboljima dijelili su ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Samir Šarić, i predstavnici sponzora.