Tanović i Dorn druge nakon prve etape na Svjetskom kupu

lejla tanović

Najbolja bh. biciklistkinja, Lejla Tanović, i njena timska partnerica Stefani Dorn (Stefanie Dohrn) zauzele su drugo mjesto na prvoj od ukupno šest etapa na Svjetskom kupu u Španiji “Andalucia Bike Race”, prenosi Fena.

Borba za drugo mjesto je bila izuzetno uzbudljiva s obzirom na to da su Tanović i Dorn nakon tri sata i 44 minute utrkivanja stekle prednost od samo 11 sekundi ispred trećeplasiranih Žanin Šnajder (Janine Schneider) i Irine Lucelšvab (Luetzelschwab).
Veoma težak prvi dan utrkrivanja s obzirom da smo na početku zauzimale 4. mjesto sa zaostatkom većim od dvije minute u odnosu na drugoplasirane takmičarke.

Borba za drugo mjesto trajala je do samog cilja te smo timskom vožnjom uspjele zauzeti drugo mjesto sa prednošću od 11 sekundi.

– Stefani i ja smo zadovoljne sa onim što smo pokazale danas ali ostaje još pet dana utrkivanja ispred nas tako da je sada najbitniji oporavak i priprema za sutrašnju etapu, rekla je Tanović.

Danas je na rasporedu druga etapa “Andalucia Bike Race” u dužini od 65 kilometara i 2.300 metara visinskog uspona.

 

Ekipa Sportskog saveza Kantona Sarajevo čestita Lejli na ostavrenom rezultatu i želi joj puno sreće i uspjeha u narednim utkama Svjetskog kupa.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf