Strijelci Sarajeva odlični na Walther Cupu, Segmedina Bjelošević ponovo oborila rekord

Streljački klub Sarajevo

U organizaciji SD Trzin proteklog vikenda u slovenskom Trinu održano je Walther Cup i 25. Skirca Open u gađanju zračnim oružjem na kojima je nastupalo nekoliko stotina takmičara iz devet zemalja.
Veoma uspješni su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su imali postavljen novi državni rekord te osvojena dva druga mjesta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Najbolja bh. takmičarka, državna prvakinja i državna rekorderka Segmedina Bjelošević je i na ovom takmičenju blistala pa je sjajnim gađanjem ponovo postavila novi državni rekord.

Segmedina je prvog dana takmičenja za 1,4 krug povećala sopstveni državni rekord koji sad iznosi 627,9 krugova. U finalnom gađanju, koje se od ove godine održavalo po novim pravilima, Segmedina je zauzela četvrto mjesto.

Bjelošević je sjajnim nastupom predvodila i ekipu SK Sarajevo do osvajanja drugog mjesta u ekipnoj konkurenciji. Ekipa u sastavu Bjelošević, Aja Basarić i Aida Arnautović su pogodile 1858,2 kruga i osvojile drugo mjesto ekipno iza Streljačke reprezentacije Slovenije. Našim takmičarkama je nedostajalo samo 0,8 krugova do državnog rekorda. Treće mjesto su osvojile takmičarke SD I Pohorski bataljon iz Ruša, Slovenija.

Drugog dana takmičenja naš najbolji takmičar, državni prvak i rekorder Nedžad Džanković je odličnim gađanjem u kvalifikacijama zauzeo drugo mjesto i ušao u polufinalno gađanje.U polufinalu se izborio za finale među četiri najbolja takmičara i uspio izboriti borbu za zlatnu medalju. U konačnom plasmanu Nedžad Džanković je osvojio odlično drugo mjesto.Treba napomenuti da je ovo prvo takmičenje po novim pravilima i da su se takmičari iz Sarajeva odlično snašli u novim okolnostima.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Izbor najuspješnijih sportista Kantona Sarajevo u prethodnoj godini zakazan za 17. februar

Sportski savez Kantona Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ove godine bira najperspektivnije i najuspješnije sportiste Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Izbor sportiste godine biće održan 17. februara u domu Mladih – Centar Skenderija, sa početkom u 19 sati.

 

Kao i prethodnih godina i na ovom izboru će biti proglašeni:

Najperspektivniji sportista i sportistkinja kadetskog ili njemu odgovarajućeg uzrasta u pojedinim sportovima,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog pojedinačnog rezultata,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog klupskog rezultata,

Najuspješniji junior u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji junior u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji.

Podsjećamo, nagradu za najbolju sportistkinju Kantona Sarajevo za 2021. godinu dobila je karatistkinja Nejra Sipović , dok je najbolji sportista bio taekwondoista Nedžad Husić.

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.