Strijelci Sarajeva odlični na Walther Cupu, Segmedina Bjelošević ponovo oborila rekord

Streljački klub Sarajevo

U organizaciji SD Trzin proteklog vikenda u slovenskom Trinu održano je Walther Cup i 25. Skirca Open u gađanju zračnim oružjem na kojima je nastupalo nekoliko stotina takmičara iz devet zemalja.
Veoma uspješni su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su imali postavljen novi državni rekord te osvojena dva druga mjesta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Najbolja bh. takmičarka, državna prvakinja i državna rekorderka Segmedina Bjelošević je i na ovom takmičenju blistala pa je sjajnim gađanjem ponovo postavila novi državni rekord.

Segmedina je prvog dana takmičenja za 1,4 krug povećala sopstveni državni rekord koji sad iznosi 627,9 krugova. U finalnom gađanju, koje se od ove godine održavalo po novim pravilima, Segmedina je zauzela četvrto mjesto.

Bjelošević je sjajnim nastupom predvodila i ekipu SK Sarajevo do osvajanja drugog mjesta u ekipnoj konkurenciji. Ekipa u sastavu Bjelošević, Aja Basarić i Aida Arnautović su pogodile 1858,2 kruga i osvojile drugo mjesto ekipno iza Streljačke reprezentacije Slovenije. Našim takmičarkama je nedostajalo samo 0,8 krugova do državnog rekorda. Treće mjesto su osvojile takmičarke SD I Pohorski bataljon iz Ruša, Slovenija.

Drugog dana takmičenja naš najbolji takmičar, državni prvak i rekorder Nedžad Džanković je odličnim gađanjem u kvalifikacijama zauzeo drugo mjesto i ušao u polufinalno gađanje.U polufinalu se izborio za finale među četiri najbolja takmičara i uspio izboriti borbu za zlatnu medalju. U konačnom plasmanu Nedžad Džanković je osvojio odlično drugo mjesto.Treba napomenuti da je ovo prvo takmičenje po novim pravilima i da su se takmičari iz Sarajeva odlično snašli u novim okolnostima.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Sportski savez Kantona Sarajevo na novoj adresi

Sportski savez Kantona Sarajevo obavještava sportsku javnost i učesnike sportskog sistema Kantona Sarajevo da su nove prostorije saveza u Privrednom gradu Skenderija, adresa Terezija bb.

Radno vrijeme saveza je radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vivicitta 2022 održana u Sarajevu, trčalo nekoliko stotina učesnika

Utrka Vivicitta, koja koristi trčanje kao alat za promociju humanih prava i vrijednosti, održana je jutros u Sarajevu nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije. Utrku je zvanično otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je učesnicima poželio puno sreće uz poruke mira, kako i glasi ovogodišnji slogan utrke.

Najbolji rezultat u zvaničnoj utrci ostvario je Samir Halilović, drugo mjesto zauzeo je Alen Memić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Pajević. Kod žena najbrža je bila Alma Hrnjić, drugoplasirana je bila Amela Trožić, a treće mjesto je zauzela Irma Kristić.

Trkači su bili podijeljeni u šest kategorija, a osim navedenih takmičara, trčali su učenici osnovnih i srednjih škola, fakulteta, rekreativci i veterani.

U kategoriji osnovnih škola prva tri mjesta kod dječaka osvojili su Hanan Katana, Dogoja Ahmed i Sergej Vražalica. Najbrža djevojčica bila je Nadža Bejdić, drugoplasirana je bila Laura Kujačić, a treće mjesto osvojila je Ema Hodžić.

Adnan Efendić osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Dino Halilović bio je drugi, dok je trećeplasirani bio Harun Delalić. Kod djevojaka u kategoriji srednjih škola Meldina Osmanović je zauzela prvo mjesto, dok su Nejra Sipović i Hana Hajdarpašić osvojile drugo i treće mjesto.

Studenti fakulteta sporta i tjelesnog odgoja osvojili su prva tri mjesta u kategoriji muškaraca, a to su Adi Čizmo, Ismar Merdžić i Nedim Lepenica. Kod djevojaka najbrža je bila Emina Begić sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kod veterana najbolji rezultat ostvario je Esad Lizde, drugi je bio Haso Hubijar, dok je Kukuruzović Hazim zauzeo treće mjesto. Najbrža veteranka bila je Bojana Đurđević.

Na utrci je učestvovalo nekoliko stotina takmičara, a nagrade najboljima dijelili su ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Samir Šarić, i predstavnici sponzora.