Škola Skijanja

O projektu

Sportski savez Kantona Sarajevo organizuje školu alpskog skijanja, Igman-Malo polje, za predstojeću sezonu 2019 godinu koja će se odvijati u ciklusu od tri smjene

Prva smjena od 7.01.-11.01.2019
Druga smjena od 14.01.-18.01.2019
Treća smjena od 21.01.-25.01.2019

Cijena obuke napredne tehnike (dvosjed) iznosi 240 KM

Obuku vrše profesori sporta i tjelesnog odgoja, licencirani treneri skijanja.U cijenu je uračunata obuka, instruktor, prijevoz, čaj, diploma, ski karta, osiguranje polaznika i ljekarski nadzor.

Obuku vrše profesori sporta i tjelesnog odgoja, licencirani treneri skijanja.Uplate se vrše isključivo putem žiro računa.
161000001367002

Više informacija putem kontakt telefona:
033/558-690

Sportski savez Kantona Sarajevo je u svojim strateškim opredjeljenjima dio programskih aktivnosti usmjerio ka podršci mladim i budućim sportistima i njihovim potrebama.U realizaciju tih aktivnosti ubraja se organizovanje Škole alpskog skijanja za učenike Kantona Sarajevo , koja se svake godine održava u toku zimskog raspusta. Organizovanje Ski škole je odraz želje ljudi  iz  Sportskog saveza da se učini maksimalan napor i omogući djeci sa našeg Kantona kvalitetna obuka alpskog skijanja.Ova aktivnost je istovremeno i naš doprinos u smislu vraćanja mladih ovom sportu , vraćanja izgleda i imiđža snježnim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu, a Sarajevu poznatog olimpijskog duha.

Napominjemo da je Sportski savez prvu Školu organizovao u januaru 1997.godine, povezao se sa ski-klubovima koji su vršili selekciju polaznika i sa zadovoljstvom ističemo da su i najmlađi reprezentativci BiH upravo i prvi polaznici naše škole. Saradnja sa klubovima se i dalje nastavlja.Obuka se odvija na Igmanu (Malo polje) svake godine u januaru u toku zimskog raspusta. Za učenike sarajevskih škola, ova masovna akcija ima višestruki značaj. Uz sportsko-edukacioni tu su još i zdravstveni, psihosocijalni, pedagoški; a ako se uzme u obzir negativni uticaj sredine u kojoj djeca odrastaju (narkomanija, maloljetnička delinkvencija i ostali negativni uticaji sredine) – onda je značaj znatno veći.Organizaciji Škole Sportski savez prilazi veoma ozbiljno i odgovorno. 

Dokaz tome su saradnici na organizaciji Škole skijanja: Fakultet za sport i tjelesni odgoj – Katedra za skijanje , ZOI 84. Olimpijski centar – davalac usluga na planini, Sarajevo-osiguranje dd. i Ministarstvo kulture i sporta Kantona , koje finansijski podržava ovaj projekat. Svake godine u organizaciji Sportskog saveza Kantona ovu Školu kroz početni i napredni kurs završi sa velikim uspjehom oko 600 polaznika. 

Za realizaciju ovog cilja organizovana su tri kursa : 


A  –  obuka predškolskog uzrasta,
B  –  obuka školskog uzrasta,
C  –  napredni kurs usavršavanja ski-tehnika.

Foto Galerija