Učiniti sve da ne dođe do ukidanja ‘pondera 2’

sportski savez ks

Sportski savez Kantona Sarajevo uputio je apel svim nadležnim institucijama da učine maksimalne napore kako ne bi došlo do ukidanja “pondera 2”.

Previđenim ukidanjem “pondera 2”, Kanton Sarajevo bi dobio stotinu miliona KM manje, što bi za posljedicu imalo izradu drugačijeg budžeta, a krajnji rezultat bio bi smanjenje ili čak ukidanje budžetske stavke “Tekući transferi iz oblasti sporta neprofitnim organizacijama”.

Smanjenje ili ukidanjem navedene stavke izdvajanja iz budžeta za projekte, sportske manifestacije, sportska takmičenja, te sve ono što je neophodno da bi se realizovao bilo koji oblik sportskih aktivnosti, bio on amaterskog ili vrhunskog sportskog nivoa, za posljedicu bi imalo direktan udar na sva sportska udruženja koja egzistiraju na području Kantona Sarajevo.

– Apsolutno smatramo neprihvatljivim ukidanje Pondera 2, te smatramo kako bi se tim činom dovelo u pitanje funkcionisanje sportskih udruženja koja u ovim teškim uslovima pandemije i otežanih prilika privređivanja iznalaze maksimalne napore i mogućnosti kako ne bi doveli u pitanje organizaciju i realizaciju takmičenja u raznim sportskim disciplinama.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Izbor najuspješnijih sportista Kantona Sarajevo u prethodnoj godini zakazan za 17. februar

Sportski savez Kantona Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ove godine bira najperspektivnije i najuspješnije sportiste Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Izbor sportiste godine biće održan 17. februara u domu Mladih – Centar Skenderija, sa početkom u 19 sati.

 

Kao i prethodnih godina i na ovom izboru će biti proglašeni:

Najperspektivniji sportista i sportistkinja kadetskog ili njemu odgovarajućeg uzrasta u pojedinim sportovima,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog pojedinačnog rezultata,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog klupskog rezultata,

Najuspješniji junior u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji junior u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji.

Podsjećamo, nagradu za najbolju sportistkinju Kantona Sarajevo za 2021. godinu dobila je karatistkinja Nejra Sipović , dok je najbolji sportista bio taekwondoista Nedžad Husić.

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.