Učiniti sve da ne dođe do ukidanja ‘pondera 2’

sportski savez ks

Sportski savez Kantona Sarajevo uputio je apel svim nadležnim institucijama da učine maksimalne napore kako ne bi došlo do ukidanja “pondera 2”.

Previđenim ukidanjem “pondera 2”, Kanton Sarajevo bi dobio stotinu miliona KM manje, što bi za posljedicu imalo izradu drugačijeg budžeta, a krajnji rezultat bio bi smanjenje ili čak ukidanje budžetske stavke “Tekući transferi iz oblasti sporta neprofitnim organizacijama”.

Smanjenje ili ukidanjem navedene stavke izdvajanja iz budžeta za projekte, sportske manifestacije, sportska takmičenja, te sve ono što je neophodno da bi se realizovao bilo koji oblik sportskih aktivnosti, bio on amaterskog ili vrhunskog sportskog nivoa, za posljedicu bi imalo direktan udar na sva sportska udruženja koja egzistiraju na području Kantona Sarajevo.

– Apsolutno smatramo neprihvatljivim ukidanje Pondera 2, te smatramo kako bi se tim činom dovelo u pitanje funkcionisanje sportskih udruženja koja u ovim teškim uslovima pandemije i otežanih prilika privređivanja iznalaze maksimalne napore i mogućnosti kako ne bi doveli u pitanje organizaciju i realizaciju takmičenja u raznim sportskim disciplinama.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf