Organizator Bentbaša Cliff Divinga uručio zahvalnicu ministru Avdiću

Dino Bajrić i Samir Avdić

Dino Bajrić, predsjednik udruženja “SporTur”, koje organizira takmičenje u skokovima u vodu Bentbaša Cliff Diving, uručio je danas zahvalnicu ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću. Kako je obrazložio Bajrić, Ministarstvo od 2015. godine podržava takmičenje, te su na ovaj način željeli izraziti zahvalnost.

“Nadam se da će Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta KS ovaj naš projekt podržavati i dalje, jer bi ove godine, nakon dvije godine pandemije, takmičenje trebalo da doživi ekspanziju”, kazao je Bajrić.

Kako je dodao, zamišljeno je da u jeku turističke sezone bude održan moderan sportsko-turistički događaj kakav do sada nije rađen u Sarajevu.

Ministar Avdić čestitao je Bajriću na uspjesima postignutim kroz ovo takmičenje, kojim se doprinosi promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Najavio je nastavak uspješne saradnje.

“Kada je pitanju institucionalna podrška, mislim da ona neće izostati ni ove godine, bez obzira kakve okolnosti bile. Trudit ćemo se da i dalje normalno funkcionišemo i podržavamo sve ono što je izvrsno. To je opredjeljenje ove Vlade i mene, kao ministra. Sve što je dobro za zajednicu, mi ćemo da podržimo. S ovim takmičenjem, u suradnji s Turističkom zajednicom KS, možemo dosta toga postići”, rekao je ministar Avdić.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf