Organizator Bentbaša Cliff Divinga uručio zahvalnicu ministru Avdiću

Dino Bajrić i Samir Avdić

Dino Bajrić, predsjednik udruženja “SporTur”, koje organizira takmičenje u skokovima u vodu Bentbaša Cliff Diving, uručio je danas zahvalnicu ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću. Kako je obrazložio Bajrić, Ministarstvo od 2015. godine podržava takmičenje, te su na ovaj način željeli izraziti zahvalnost.

“Nadam se da će Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta KS ovaj naš projekt podržavati i dalje, jer bi ove godine, nakon dvije godine pandemije, takmičenje trebalo da doživi ekspanziju”, kazao je Bajrić.

Kako je dodao, zamišljeno je da u jeku turističke sezone bude održan moderan sportsko-turistički događaj kakav do sada nije rađen u Sarajevu.

Ministar Avdić čestitao je Bajriću na uspjesima postignutim kroz ovo takmičenje, kojim se doprinosi promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Najavio je nastavak uspješne saradnje.

“Kada je pitanju institucionalna podrška, mislim da ona neće izostati ni ove godine, bez obzira kakve okolnosti bile. Trudit ćemo se da i dalje normalno funkcionišemo i podržavamo sve ono što je izvrsno. To je opredjeljenje ove Vlade i mene, kao ministra. Sve što je dobro za zajednicu, mi ćemo da podržimo. S ovim takmičenjem, u suradnji s Turističkom zajednicom KS, možemo dosta toga postići”, rekao je ministar Avdić.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Izbor najuspješnijih sportista Kantona Sarajevo u prethodnoj godini zakazan za 17. februar

Sportski savez Kantona Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ove godine bira najperspektivnije i najuspješnije sportiste Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Izbor sportiste godine biće održan 17. februara u domu Mladih – Centar Skenderija, sa početkom u 19 sati.

 

Kao i prethodnih godina i na ovom izboru će biti proglašeni:

Najperspektivniji sportista i sportistkinja kadetskog ili njemu odgovarajućeg uzrasta u pojedinim sportovima,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog pojedinačnog rezultata,

Najuspješniji trener na osnovu ostvarenog klupskog rezultata,

Najuspješniji junior u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji junior u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u ženskoj konkurenciji,

Najuspješniji sportski klub u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji,

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji.

Podsjećamo, nagradu za najbolju sportistkinju Kantona Sarajevo za 2021. godinu dobila je karatistkinja Nejra Sipović , dok je najbolji sportista bio taekwondoista Nedžad Husić.

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.