Nejra Sipović i Nedžad Husić najbolji sportisti Kantona Sarajevo za 2021. godinu

slika za stranice
Sportski savez Kantona Sarajevo održao je svečanu manifestaciju “Izbor sportiste Kantona Sarajevo za 2021. godinu” na kojoj su dodijeljene nagrade za najboljeg sportistu i sportistkinju, za najperspektivnije sportiste i specijalne nagrade.
Svečanost je otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je kratkom prezentacijom prikazao dosadašnji rad ministarstva i ulaganja u sport, te čestitao novoizabranom predsjedniku Sportskog saveza KS Samiru Šariću.
Nagradu za najbolju sportistkinju Kantona Sarajevo za 2021. godinu dobila je karatistkinja Nejra Sipović , dok je najbolji sportista taekwondoista Nedžad Husić. Najuspješniji junior je karatista Anes Bostandžić, dok je Ada Avdagić iz taekwondoa najbolja juniorka.
           
Najbolji trener je Haris Husić koji je zajedno sa Nedžadom Husićem predstavljao BiH na Olimpijskim Igrama u Tokiju. Ekipnu nagradu u ženskoj konkurenciji osvojio je Streljački klub Sarajevo, dok su nagradu u muškoj konkurenciji podjelili Klub dizača tegova Bosna i Hrvački klub Bosna.
Nagrade za najperspektivnije sportiste dobili su:
Dunja Karaibrahimović – dizanje tegova
Isa Karaibrahimović – dizanje tegova
Ajša Gušić – plivanje
Adi Haračić – plivanje
Tajra Haračić – plivanje
Hamza Čamdžić – taekwondo ITF
Iman Bajrović – taekwondo ITF
Esma Panjeta – taekwondo ITF
Zekerijja Ramić – taekwondo ITF
Affan Smajić – hrvanje
Hana Brkanić – hrvanje
Ena Marković – hrvanje
Dora Časar – ritmička gimnastika
Nejra Kovačević – ritmička gimnastika
Leila Ališah – ritmička gimnastika
Hena Ahmet spahić – ritmička gimnastika
Benjamin Husić – taekwondo WTF
Ejla Makaš – taekwondo WTF
Ahmed Mokača – taekwondo WTF
Ena Kurić – taekowndo WTF
Ana Sladoje – stoni tenis
Faruk Fakić – stoni tenis
Benjamin Kurtović – streljaštvo
Husejn Kofrc – streljaštvo
Farah Onešćuk – streljaštvo
Nejra Mehmedović – streljaštvo
Alona Brzina – tenis
Kan Musabegović – tenis
Halid Mulalić – judo
Naila Ibrahimović – judo
Bakir Gobeljić – judo i hrvanje
Imran Gušić – judo
Adnan Hrković – vaterpolo
Danin Kahrić – vaterpolo
Tarik Komarica – vaterpolo
Danin Bašić – vaterpolo
Emina Osmanović – atletika
Una Ban – atletika
Ishak Ahmed Kurić – atletika
Omar Dupovac – atletika
Hukara Sanjin – karate
Faruk Kadrić – karate
Sajra Nezirić – karate
Lejla Šesto – karate
Dalila Slatina – košarka
Bakir Đedović- košarka
Ajdin Delić- košarka
Edis Baberović- košarka
Sportski savez KS takođe je dodjelio specijalna priznanja i Judo klubu Bosna za ostvareni sportski podvig, Asmeru Šeti za vrhunski trenerski rezultat, dr. Adnanu Hadžimuratoviću za doprinos u radu Sportskog saveza KS, te Larisi Cerić za ostvarene olimpijske norme u Kantonu Sarajevo za 2021. godinu.
Večerašnjoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj zvanica iz svijeta sporta, predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, načelnici Općina Novo Sarajevo i Stari Grad, Hasan Tanović i Ibrahim Hadžibajrić, ministri iz Vlade Kantona Sarajevo Samir Avdić, Omer Osmanović, Admir Katica, dogradonačelnica  Anja Margetić, Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, član predsjedništva Olimpijskog Komiteta BiH prof. dr. Izet Rađo, te brojni drugi.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Sportski savez Kantona Sarajevo na novoj adresi

Sportski savez Kantona Sarajevo obavještava sportsku javnost i učesnike sportskog sistema Kantona Sarajevo da su nove prostorije saveza u Privrednom gradu Skenderija, adresa Terezija bb.

Radno vrijeme saveza je radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Vivicitta 2022 održana u Sarajevu, trčalo nekoliko stotina učesnika

Utrka Vivicitta, koja koristi trčanje kao alat za promociju humanih prava i vrijednosti, održana je jutros u Sarajevu nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije. Utrku je zvanično otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je učesnicima poželio puno sreće uz poruke mira, kako i glasi ovogodišnji slogan utrke.

Najbolji rezultat u zvaničnoj utrci ostvario je Samir Halilović, drugo mjesto zauzeo je Alen Memić, dok je trećeplasirani bio Jasmin Pajević. Kod žena najbrža je bila Alma Hrnjić, drugoplasirana je bila Amela Trožić, a treće mjesto je zauzela Irma Kristić.

Trkači su bili podijeljeni u šest kategorija, a osim navedenih takmičara, trčali su učenici osnovnih i srednjih škola, fakulteta, rekreativci i veterani.

U kategoriji osnovnih škola prva tri mjesta kod dječaka osvojili su Hanan Katana, Dogoja Ahmed i Sergej Vražalica. Najbrža djevojčica bila je Nadža Bejdić, drugoplasirana je bila Laura Kujačić, a treće mjesto osvojila je Ema Hodžić.

Adnan Efendić osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Dino Halilović bio je drugi, dok je trećeplasirani bio Harun Delalić. Kod djevojaka u kategoriji srednjih škola Meldina Osmanović je zauzela prvo mjesto, dok su Nejra Sipović i Hana Hajdarpašić osvojile drugo i treće mjesto.

Studenti fakulteta sporta i tjelesnog odgoja osvojili su prva tri mjesta u kategoriji muškaraca, a to su Adi Čizmo, Ismar Merdžić i Nedim Lepenica. Kod djevojaka najbrža je bila Emina Begić sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kod veterana najbolji rezultat ostvario je Esad Lizde, drugi je bio Haso Hubijar, dok je Kukuruzović Hazim zauzeo treće mjesto. Najbrža veteranka bila je Bojana Đurđević.

Na utrci je učestvovalo nekoliko stotina takmičara, a nagrade najboljima dijelili su ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Samir Šarić, i predstavnici sponzora.