Održan zimski seminar Džudo saveza Federacije Bosne i Hercegovine

džudo savez

Proteklog vikenda u organizaciji Džudo saveza Federacije Bosne i Hercegovine u hotelu “Hills” održan je trenerski i sudijski seminar, te polaganje za majstorske pojaseve.

Na trenerskom seminaru učešče je uzelo 50 trenera iz klubova sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, dok je predavač na seminaru bio Evropski prvak iz 2011.godine Prof.dr Amel Mekić.

Sudijski seminar je okupio 30 sudija iz Federacije Bosne i Hercegovine i najviše se razgovaralo na temu novih pravila džudo sporta koja stupaju na snagu od januara 2022. godine. Predavač na seminaru je bio predsjednik sudijske komisije Zijad Sejdinović

Nakon što je završen trenerski i sudijski seminar održano je i polaganje za DAN pojaseve. Pred komisiju je izašlo 27 kandidata i svi su uspješno položili, te na taj način postali majstori džudo sporta.

Džudo savez Federacije Bosne i Hercegovine je ponosan na rad klubova unutar saveza kao i na sve nove majstore džudo sporta.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Printaj
Share on skype
Skype

Zadnje objave

Obavijest: Nova cijena matične evidencije

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza KS održanoj u prostorijama Sportskog saveza KS 17.01.2023 godine, donesena je Odluka o visini novčane naknade za izdavanje potvrde o vođenju Matične evidencije u sportu u KS. Nova cijena iznosi 30,00 KM i primjenjuje se danom donošenja Odluke UO SSKS.

Obavijest za korisnike sredstava MKS KS za 2022. godinu

Obavještavaju se korisnici koji su sredstva dobili po Javnom pozivu za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2022. godinu da su dužni podnijeti izvještaj o utrošku  budžetskih sredstava mjesec dana od dana realizacije projekta a najkasnije do 31.12.2022. godine.

Izvještaj se dostavlja na IZVJEŠTAJNOM OBRASCU kojeg možete naći na linku:

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov.ba/files/obavijest_za_korisnike_sredstava_mks_ks_za_2022._godinu.pdf